Gepost op

Back to work/school

Starten met studeren of weer aan het werk

De heerlijke zomervakantie zit er op. Tijd om weer achter de laptop te kruipen of met je neus in de boeken te duiken. Wij geven je graag onze vijf tips om het studeren of werken zo comfortabel mogelijk te maken, zodat je niet na drie weken alweer toe bent aan vakantie.

1. Staan, zitten of allebei?
Wanneer je te lang dezelfde zithouding aanneemt, krijg je last van gespannen spieren in je nek en schouders, ervaar je rugklachten en kan je zelfs hoofdpijn krijgen. Problemen die je behoorlijk in de weg kunnen zitten tijdens bijvoorbeeld het studeren. Met een zit-sta-bureau vermijd je die problemen en kan je makkelijk rechtstaand studeren. Dit bureau helpt je in het afwisselen van je houding waardoor je stress en spanning vermindert. Zo kun je efficiënter studeren en langer geconcentreerd blijven zonder dat je lichaam vermoeid raakt.

2. Actief zitten helpt je scherp te blijven
Door je zithouding tijdens het werken of studeren te veranderen vergroot je je mentale scherpte. Het helpt je namelijk alert te blijven en houdt je ook langer wakker. Daar kan geen kopje koffie tegenop! Om actiever aan je bureau te zitten, kun je kiezen tussen een kniestoel of zit-sta kruk in diverse uitvoeringen en kleuren.

Kniestoel
De kniestoelen van Varier stimuleren een open en dynamische zithouding wat gespannen rug- en nekspieren voorkomt en je ademhaling verbetert. Door de variatie aan houdingen blijven je rug- en buikspieren actief. Deze ‘actieve zithouding’ verbetert ook de bloedsomloop en het zuurstofpeil. En dat komt je concentratie en creativiteit tijdens je werk of studie weer ten goede.

Zit-sta-kruk
De zit-sta-krukjes van Varier zorgen voor een rechte, dynamische houding en houdt het lichaam in balans. De hoek van de knieën wordt groter en zorgt voor een betere bloedcirculatie. Ook de bewegende voet zorgt ervoor dat je continu in beweging blijft. De krukjes zijn ideaal aan te schuiven bij het zit-sta bureau.

3. Gezond slapen is een must
Je werk of studie neemt een groot deel in van je dagelijkse bezigheden. En vergeet dan alle leuke sociale activiteiten niet. Maar wist je dat je ongeveer een derde deel van je dag doorbrengt in bed? Het moment waarop je lichaam en geest zich kunnen herstellen van een drukke dag. Een gezonde slaapomgeving waarbij je je omringt met natuurlijke materialen, zonder giftige stoffen, vergroot jouw nachtrust. Met een hoofdkussen van dons, wol of natuurlatex en een wollen of donzen dekbed ben je zo in dromenland. En met een matras afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur creëer je een goede lighouding en ben je weer een stapje dichterbij een goede nachtrust. Zo sta je weer fit op om aan een nieuwe dag te beginnen!

4. Rekken & stretchen maar!
Toch te lang in dezelfde houding gezeten en last van stijve ledenmaten en spieren? Rekken en stretchen maakt alles weer soepel en je voelt je fitter. Een dagelijkse yogaroutine helpt je hierbij. Een kwartiertje op een zachte yogamat van Love Generation geeft comfort en controle tijdens jouw sessie. En als je deze afsluit met een aantal minuutjes op een van de prachtig gekleurde meditatiekussens ben je helemaal zen en klaar voor een de rest van jouw dag.

5.Kleur voor je humeur
Kleur heeft invloed op je stemming en ook op je nachtrust. Daarom is het fijn om de juiste kleur aan je slaapkamer of werk- en studeerkamer toe te voegen. Met het kleurrijke biologische beddengoed van Suite702 of Kayori breng je je slaapkamer in de juiste sfeer. Zo zijn blauw en groen rustgevende en stress verlichtende kleuren. Kies voor knisperend katoen-perkal, soepel linnen of zacht katoen-satijn of tencel. Eerder wat creativiteit en energie nodig in je werk of tijdens je studie? Kies dan voor een mooie geeltint voor de bekleding van je kniestoel of zit-sta kruk. Zo wordt het een echte eyecatcher waar je vrolijk van wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *